Tågstation

Vi älskar det lokala!

Jag som äger och driver Brukshotellet Skinnsberg heter Tommy Veittikoski och jag bor lokalt i Skinnskatteberg. Jag är uppväxt i Skinnskattebergs kommun och lämnade bygden efter gymnasiet och jag har sedan bl.a.  jobbat i olika branscher, i små och stora bolag och jag har även bott utomlands en längre tid. Känns som att cirkeln är sluten eftersom jag flyttade tillbaka till samma gata i metropolen Skinnskatteberg som jag bodde på för över +20 år sedan! Vad har det här med lokal hållbarhet att göra kanske ni undrar? För mig är den resa jag gjort avgörande för de val jag gör nu. Jag har tagit med mig nyttiga erfarenheter från att arbetat globalt till att förverkliga en lokal affärsidé att ta Brukshotellet tillbaka till dess rötter och återberätta Brukets och hotellets historia och i samverkan med lokala samarbetspartner skapa en destination för företagare, anställda, organisationer och turister. Vi är en stor bit på väg och jobbet med att utveckla Brukshotellet tar aldrig slut!

Vår lokala affärsidé bygger mycket på att serva lokala företag och organisationer i samverkan med lokalt anställd personal, lokala leverantörer och lokala samarbetspartners.

Vi använder så långt det är möjligt LOKALA LEVERANTÖRER som skapar ”ringar-på-vattnet” effekt i den lokala ekonomin. Exempel på lokala leverantörspartners är Handelsbanken, ICA Berghallen, Janssons El, Kjellins El, Masbo Design, Omtanken, RC Rör, Skinnskattebergs Bilplåt, Skinnskattebergs Plåtslageri, Strids Däck & Transport, Widéns lantbruk m.fl. I närliggande Fagersta gynnar vi bl.a. den lokala Jyskbutiken och vi har ett samarbete med restaurang Charlie som driver Brukshotellets kök.

Vi har LOKALA SAMARBETSPARTNERS som t.ex. Lerkulans Vallcenter, Wild Sweden, Jonas Vildmark och vi har flera nya samarbetspartners på gång.

Vi skapar lokala arbetstillfällen och vi har LOKALT ANSTÄLLD PERSONAL som bor i kommunen och kan därför ge gäster bra tips om t.ex. lokala utflyktsmål.

Vi har som mål att MINIMERA VÅRT LOKALA FOTAVTRYCK PÅ MILJÖN genom att erbjuda:

  • Mer MILJÖVÄNLIG UPPVÄRMNING (fjärrvärme från det lokala sågverket) och FÖRNYBAR EL. Ca 100 fönster är nyrenoverade och isolerade och alla lampor är utbytta till LED lampor.
  • Erbjuda mer GRÖN TRANSPORT t genom minskat bilresande genom att underentreprenörer och kunder till lokala industrin bor lokalt i Skinnskatteberg istället för närliggande orter + vi använder oss av lokala underentreprenörer som minimerar bilresandet + nära till järnvägs/busstationen som ger ett bra alternativ till bil. Vi erbjuder också cykeluthyrning som minimerar bilresandet.
  • Maximera ÅTERVINNING genom flera källsorteringsstationer på hotellet för både gäster och personal
  • Vid frukosten så erbjuder vi bl.a. NÄRPRODUCERAD ägg och honung och restaurangen lagar mat från grunden och minimerar halvfabrikat. Svinn till frukost minimeras genom fler och mindre inköp från lokal matvarubutik.
  • Vi använder Svanen märkta tvättmedel och byter inte lakan/handduk under kortare vistelser om inte gästen specifikt ber om det
  • Vi använder, så långt som möjligt, möbler och inredning av trä dels p.g.a. att trä är förnybart och delvis för att Skinnskatteberg är en historisk träindustriort. Vi köper hellre gammal och HÅLLBAR INREDNING och möbler som bidrar till Brukshotellets inredningsidé än att köpa nytt

Nära samarbeten med lokala företagare och organisationer är en viktig komponent i Brukshotellets strategi och utveckling samtidigt som vi har en global närvaro genom att vi är tillgängliga på bl.a. Booking.com, Hotels.com, Expedia.com och vi är sökbara världen över via google.

Resan tar aldrig slut och vi fortsätter att utveckla vår lokala hållbarhetsstrategi!

 

Lämna din e-post så kontaktar vi dig!


You are now subscribed