Lounge

Känn dig som hemma!

Här får du tid för dej själv och ta en kaffe när du känner för det!

Brukshotellets inredningsidé är att utsmycka hotellet med foton, tavlor och inredningsartiklar som hyllar hotellet, brukets och bygdens historia. Välkommen att kika på våra ca 500 bilder som finns runtom på Brukshotellet! Vi samverkar också med lokala fotografer för att fånga härliga bilder från vårt fantastiska lokala djur- och naturliv. Kolla bl.a. in vår stora fototapet i Brukshotellets entré som föreställer en ö i sjön Övre Vättern som ligger ett par hundra meter från hotellet. I övrigt så använder vi så långt som möjligt möbler och inredning i trä som har en lokal anknytning.

BibliotekRestaurang Grillplatsgym & gameroomSauna

GÄSTLOUNGER

Det finns flera lounger på hotellet. För gäster på Brukshotellet så finns det en gästlounge på alldeles intill era rum på övervåningen där ni kan titta på TV och koppla av med gratis kaffe eller té i soffan. Det finns dricka och snacks att köpa i vår mini kiosk. För gäster på Annexet så finns det även en gästlounge/gästkökspentry på entréplan där ni kan titta på TV och dricka gratis kaffe/té och så finns det även en minikiosk. Sedan finns det ytterligare en gästlounge på Brukshotellet alldeles intill matsalen där alla gäster är välkomna att koppla av i våra sköna fåtöljer och soffor. Där kan ni också hitta olika artiklar om brukets-, hotellets- och Skinnskattebergs historia. Bl.a. finns en artikel om Sverige första lucia som var en man från Skinnskatteberg.

GästloungeLoungeLounge

SAUNA & RELAX

På bottenvåningen av Brukshotellet så hittar ni vår bastu & relax avdelning. Omklädningsrum, badhandduk, bastuhandduk, tvål och shampo finns på plats. Vill ni använda bastun så säger ni antingen till personalen eller så sätter ni på bastun själv - ett knapptryck och vrid på timern så är bastun igång och det finns enkla instruktioner i omklädningsrummet. Det finns tre toaletter i anslutning till bastun och där finns även en relax avdelning med soffa och kylskåp. Notera att det är bastu för enbart kvinnor varje kväll mellan 19.00 - 20.00.

BastuBastuBastu

GYM & AKTIVITETSRUM

På bottenvåningen av Brukshotellet hittar ni även vårt lilla gym och vårt aktivitetsrum med pingis. Gymet är under utbyggnad och just nu på plats så hittar ni bl.a. en multigymstation, skivstång och bänk, hantlar, kettlebells, gymboll, liten träningscykel m.m. Varför inte gyma lite innan bastun? Notera att du måste vara 18 år för att använda gymet och ni gör det på egen risk.

GymGymGym

TERRASS & TRÄDGÅRD

På Brukshotellet i anslutning till matsalen så finns det en över 100 kvadratmeter stor terrass med tak, soffa och bord och stolar. På terrassen kan du också hitta solstolar och olika utomhusspel (fotboll, kubb, badminton, krocket m.m.). I trädgården finns det även en grillplats med loungemöbler utrustad med kolgrill och gasgrill (dock ej tillgänglig vintertid). Brukshotellet har en ca 15,000 kvadratmeter stor trädgård och skog som ni  är välkomna att botanisera i. Vi har bl.a. äppel- och plommonträd där ni är välkomna att ta av när det är säsong. Vidare finns det flera sittplatser i trädgården bl.a. utanför Annexet och Brukshotellet där ni kan äta eller fika utomhus. Vill ni ha en picknick så kan ni låna filt från Brukshotellet.

Terrass & trädgårdTerrass & trädgårdTerrass & trädgård

GÄSTKÖKSPENTRY

Vi erbjuder våra gäster tillgång till gästkökspentry på både Brukshotellet och i Annexet. Dessa är utrustade med bl.a. mikro, kaffebryggare, vatten- och äggkokare, brödrost (på Brukshotellet), kyl/frys och så har ni all övrig köksutrustning som t.ex. glas, tallrikar och bestick. Det finns ingen ugn eller spis. Här kan du också koka kaffe eller té gratis.

KökspentryKökspentryAnnexet kökspentry

KONFERENS- OCH MÖTESRUM

Ni är självklart välkomna att nyttja de allmänna ytorna på hotellen för möten. Vi har även privata små- och stora konferens- och mötesrum som finns att boka separat. Vi tillhandahåller bl.a. whiteboards, stor smart bildskärm (uppkopplas via bluetooth eller HDMI), kollegieblock och pennor - ja, ni vet - allt det där som behövs för ett möte. Vi kan också leverera fika och lunch till dessa rum. Kontakta oss ifall ni vill ha mer information.

Konferens & möteKonferensrumKonferensrumKonferensrum

TVÄTTSTUGA

Det finns tvättstugor på både Brukshotellet och i Annexet. Dessa tillhandahålls gratis för längre tids boende (+5 dagar) och vi tar en avgift på 50 kr för övriga gäster. Kontakta personal för information om öppettider och bokning. 

 

Lämna din e-post så kontaktar vi dig!


You are now subscribed