rent a bike

Hyr cykel

Varför inte hyra en cykel på Brukshotellet och se Skinnskatteberg på två hjul? Vi har ett litet stall av cyklar som kan hyras på dag- eller veckobasis. Cykeln är treväxlad, har punkteringsfria däck, pakethållare och självklart utrustad med miljövänlig och dynamo drivet lyse fram och bak. Kombinationslås och hjälm ingår. Depositions och id krav för icke hotellgäster. 

Kanske besöka vår fantastiska badplats Skärsjön? Där kan ni kan ligga på sandstrand, gräsmatta eller klipphäll och hoppa i klart och svalkande vatten. Vid Skärsjön finns omklädningshytter, WC, bryggor, hopptorn och beachvolleybollplan. Ligger på cykelavstånd ca 4 km från Brukshotellet. På vägen till Skärsjön kan ni titta in hos prisbelönta Kolarbyn Ecolodge.

Vill du ha lite tuffare utmaningar så ta då med dej din mountainbike och testa Masbo rundorna, fyra olika rundor mellan 2.4 och 5,8 km i närheten av tätorten. Du behöver en bra mountainbike som minst har en dämpad framgaffel. Den längsta rundan – längs åt sydväst har en vacker sträckning längs Skärsjöns östra kant. Brukshotellets ägare brukar också löpa denna sträcka! Klicka här för karta 

Eller så kan du test den långa Grusrundan på 8,7 mil. Denna tur tar er runt Skinnskattebergs kommun på grusvägar och en välpreparerad banvall genom ett böljand skogslandskap längs sjöar och igenom vackra bruksmiljöer. Här ska du helst ha en MounTainBike eller Cyclocross för att maxa upplevelsen. Det går också att ta sig runt på en vanlig cykel. Grusvägarna tar dig ut till mer ensliga plats jämfört med de asfalterade vägarna och närmare natur, djur och fåglar. Längs turen finner du många fina platser för picknick och grillning. Klicka här för karta.

Glöm inte att vi kan fixa lite matnyttigt att ta med på rundan som t.ex. smörgåsar, dryck, frukt och annat smått-i-gott-gott.

Lämna din e-post så kontaktar vi dig!


You are now subscribed