Skinnskattebergs tätort och Brukshotellet Skinnsberg är omgärdat av Vätternsjöarna, Övre Vättern och Nedre Vättern, så du har gångavstånd till att fiska gädda, abborre och gös. Det finns 244 sjöar och vattendrag i fiskekommunen Skinnskatteberg och det finns lite för alla från enkelt mete till flugfiske i Hedströmmen. Ädelfisk finns i ett 40-tal sjöar.

Fiskekort och fisketips finns bland annat på Runes Cykel & Sport, +46 (0)222 101 62, som ligger centralt i Skinnskatteberg ca 600 meter från Brukshotellet. Runes har ett stort och brett sortiment av fiskeutrustning och sportfiskeprylar och här kan du också få bra fisketips. Fiskekort kan även köpas på ICA som ligger ca 300 meter från Brukshotellet.

Sjöarna sköts om och disponeras av fiskevårdsföreningar eller privata företag och Svea Skog, som har ett kontor ca 30 meter från Brukshotellet, disponerar många av dessa sjöar.

Brukshotellet Skinnsberg har också ett samarbete med en av dessa fiskevårdsföreningar, FK Aspen, som har hand om Tonsjöarna som ligger ca 10 minuter från hotellet. För att fiska i Tonsjöarna behöver du vara medlem i fiskeklubben. Klicka in på deras hemsida och kika ifall du är intresserad https://www.svenskalag.se/fkaspen